Musik & Sundhed på Folkemødet 2018

Tænketanken Musik & Sundhed arbejder hver dag for at implementere sundhedsfremmende musik i sundhedssektoren i Danmark, og Folkemødet 2018 på Bornholm var ingen undtagelse. Her samlede vi ambitiøse organisationer i feltet og satte en række eksperter i stævne for at sætte fokus på musikkens sundhedsfremmende virkning på demensområdet. Alt sammen for at skabe et sundere liv med musik i fremtidens ældrepleje.

To arrangementer om musik mod demens

Paneldebatten under Musik & Sundheds hovedarrangement, der satte fokus på fremtidens demenspleje med musik

Musik & Sundhed afholdte to velbesøgte arrangementer sammen med Innovationsnetværket Danmark, hvor partner i Musik & Sundhed, Danish Sound Network, var vært.

Yderligere samarbejdspartnere talte bl.a. Welfare Tech og Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark. Helt konkret afviklede vi dels et stort dansearrangement, hvor vi “gav demens et twist” og dels en uddybende paneldebat om musikkens virkning mod demens i fremtidens ældrepleje med eksperter på tværs af forskning, praktiske erfaringer, teknologi, virksomheder mm.

Hovedkonklusionerne fra debatten:

Én af hovedkonklusionerne fra debatten med titlen “Lyden af livskvalitet: Til tonerne af de glemte minder” var bl.a., at man bør nedsætte et ekspertudvalg, der kan komme med anbefalinger til udviklingen af et kompetencecenter, der kan få sundhedsfremmende musik over for demens ud og gøre en praktisk forskel.

Tænketanken Musik & Sundhed vil arbejde videre med anbefalingsdelen af brugen af musik, så flere plejecentre i landets kommuner kan sætte musikken mere i spil.

Er du eller din organisation interesseret i at “bydes op til dans” og tage del i arbejdet med at få sundhedsfremmende musik i spil på de danske plejecentre? Så hører vi meget gerne fra dig.

Læs mere om arrangementerne HER