Et sundere liv med musik

Tænketanken arbejder for at skabe et sundere liv med musik ved at udbrede musikkens sundhedsfremmende værdi til sundhedsvæsenet. Det gør vi ved at ved at bygge bro mellem forskellige faggrupper inden for musik- og sundhedsområdet som fx forskere, læger, patientforeninger, erhvervsfolk, hospitalsdirektører m.fl.

Fire partnere sammen om at skabe sundere liv med musik

Partnerskabet, der skal skabe et sundere liv med musik på landets hospitaler og plejecentre, går på tværs på tværs af komponister, musikterapeuter, lydprofessionelle og virksomheder samt en festival for kultur, krop og samfund.

Følgende fire organisationer er foreløbige partnere i Tænketanken Musik & Sundhed.

BLIV PARTNER

Udvalgte medlemmer

Forenet i en fælles sag

Tænketanken er et tværfagligt handlefællesskab på tværs af faggrupper inden for musik og sundhed. Faggrupperne inkluderer forskere, læger, patientforeninger, komponister, virksomheder, hospitalsdirektører, organisationer tech-iværksættere m.fl.

Eksperter og organisationer for dele viden og erfaringer og for at udvikle musikkoncepter til implementering i sundhedsvæsenet.

De mange faggrupper har siden lanceringen af tænketanken i februar 2017 mødtes til konferencer og høringer, Folkemødet, i netværk og i arbejdsgrupper, hvor sundhedsfremmende musikkoncepter og tiltag er blevet udviklet og udbredt.

Vil du være en del af udviklingen?

Er du interesset i at være en del af projektet, har du spørgsmål eller idéer til samarbejde eller måske forslag til mulige partnere?

Så er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet på infomusiksundhed@gmail.com

På Folkemødet 2018 på Bornholm satte vi fokus på sundhedsfremmende musik mod demens under titlen:

“Lyden af livskvalitet: Til tonerne af de glemte minder”.

Vi samlede ambitiøse organisationer og en række eksperter for at sætte fokus på musikkens sundhedsfremmende virkning på demensområdet. Alt sammen for at skabe et sundere liv med musik i fremtidens ældrepleje.

Det gjorde vi i samarbejde med Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark og Welfare Tech, og der blev både danset, debatteret, grint og drømt.

Se videoen lige her

Kontakt os